Lärarna

Julie Yudina

Julies yogapraxis började hon 2002 i Tyskland hos en lärare från Sivananda traditionen. Efter att hon flyttade till Sverige fortsatte hon sin yogapraxis på K-yoga där hon sedan gick sin yogalärarutbildning. Hon har deltagit på många olika typer av yogakurser och fortsätter att lära sig genom att delta i djupgående retreats och utbildningar för andra lärare som hon inspireras av. Hon är grundare av Yoga för hälsa (satyayoga.se) i 2012.

I sitt vanliga liv, efter hon har doktorerat i Biologi/Farmakologi i Tyskland, forskade hon på Lunds Universitet inom cancer, astma och inflammation. Några av hennes största intressen är traditionell medicin och yoga som alternativ behandlingsmetod.

Ann-Marie KlangAnn-Marie Klang
Hon kom i kontakt med yoga för första gången på en aktivitetsresa i Portugal. När hon kom hem från resan så provade hon sig fram i olika former av yoga och fann att yin yoga passade henne. Under 2015 utbildade hon sig till yin yoga instruktör hos Todd Grube på Raja Yoga Lund. 2018 åkte hon till Portugal igen men denna gång för att gå grundutbildningen för Global yoga.

Edita Juchneviciute
Editas yogaresa började 2002 med en kurs i hatha yoga som hon blev förälskad i direkt.
År 2012 gick Edita på yinyoga lärare utbildning hos Camilla och Todd Grube som är elever av Paulie Zink och gav henne inspiration till att börja leda egna yinyoga klasser. År 2014 vidareutbildades hon i yinyogakonst hos Sebastian Pucelle som är elever av Sara Powers och Paul & Suzee Grilley. Juni 2016 fördjupade Edita sin kunskap i yinyoga hos Magdalena Mecweld.
Sin RYT 200 TTC utbildning gjorde Edita i Indien, där hon utbildade sig till hatha-, vinyasa-, gravid- och terapeutiskyoga (enligt B.K.S. Iyengar stil) lärare.
Hösten 2016 födjupade Edita sin kunskap i andningsproblematik och olika andnings tekniker i Holland på Svastha yoga therapy utbildningen där hon fick givande kunskap hur yoga kan hjälpa för människor med olika besvär som asthma, oro, hjärtproblem mm.
Edita regelbundet deltar i olika yoga workshops med olika internationella läraren. Simon Krohn är en av lärarna som inspirerar henne mycket.

Under sommaren 2018 gick Edita Gong Master Training med Don Conreaux och Aidan McIntyre och nu leder hon Gong meditation/ Gong bad i Lund, Malmö och Kävlinge.

Lotte Hansson
Lotte Hansson är utbildat Ashtangayogalärare (hennes lärare och mentor är Ann Svärdfelt) och diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare (på Skandinaviska Ayurveda Akademin i Stockholm 2015-2016).
Hon började yoga 2010, då hon behövde minska sin stress och hitta ett sätt att fylla på med kraft och energi i sin vardag och sedan dess har hon fortsatt med yoga.
Så berätta Lotte om sig själv: ” Med ett öppet sinne, nyfikenhet och värme lär jag mig nya delar inom yogan hela tiden. Denna inställning speglar även mitt sätt att lära ut yoga till andra. Det finns ett helhetstänkande inom yogan som tilltalar mig där kropp, själ och sinne hör ihop. Yogan hjälper mig bland annat att finna en balans i livet, att vara mer närvarande i nuet och bli starkare i kroppen”

Ewa Bengtsson
Ewa kom i kontakt med den Klassiska yogan på nittiotalet medans hon läste socialantropologi på Lunds Universitet. Hon tog en kurs i yoga och meditation som senare kom att prägla hennes liv. Hon påbörjade den treåriga yogalärarutbildningen inom klassisk yoga 2005 på K-yoga i Malmö, och senare gick hon även ettårig utbildning i medicinsk yoga.

Nu är Ewa en inspirerande yogalärare som undervisar på heltid i Malmö och Lund bl.a. på Medborgarskolan och på öppenvården inom psykiatrin. Tidigare har hon undervisat på Minnesota behandlingshem, och har även haft kurser för utsatta unga kvinnor i Skånes region och samt på fängelse. Just nu undervisar hon mest senioryoga.

Anna McPherson

Anna McPherson föddes i sydöstra USA och är uppvuxen i både USA och Sverige. Under en resa i Asien år 2000 började hon utöva yoga. Hennes intresse för meditation och yoga växte och hon fördjupande sig genom att delta på kurser vid Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. 2003 deltog Anna på tremånaderskursen vid Håå Kursgård och började därefter sin yogalärarutbildning. Under drygt 3 år utbildades Anna av Swami Janakananda och de andra seniorlärarna vid Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. De följande 4 åren fortsatte Anna sin fördjupning under vägledning av huvudlärarna på k-yoga, Robert Nilsson och Omkarananda samt av Satyanada Yoga Sverige ledd av Swami Omananda, Gopala och Sadhana Mala. Under grundutbildningen var Anna med och startade k-yoga i Malmö och Lund.
För närvarande undervisar Anna i Lund samt på yogaretreat i Skåne och utomlands. Hon fortsätter att lära sig genom att delta i retreat för andra lärare som hon inspireras av och genom perioder av stillhet.