Home » Kurser » Fördjupningskurs i Yoga & Pranayama
 • Fördjupningskurs i Yoga & Pranayama

   
  Nadi Shodana

  Lördagen den 22 september 2018 – steg I
  steg II – Lördagen, 20 oktober 2018

  Tid: 10.00 – 17.00
  12.30-14.30 – en paus för lunch och promenad

  Plats: Kävlinge Scoutstuga, Fabriksgatan 15
  Pris: 410kr för varje lördagskurs.
  Anmäl dig till steg I och steg II samtidigt och få 10% rabatt på båda!

  Vill du lära dig mer om andningen?
  Hur andning och mentala tillstånd är sammanlänkade?
  Hur andningen påverkar din kropp och ditt sinne?
  Vill du fördjupa dig i ditt utövande i pranayama?

  Då är dessa kurser något för dig.

  Kurserna leds av mig, Julie Yudina. Jag är yogalärare och forskare inom biologi och farmakologi. Jag har bl.a. undervisat läkarstudenter i respiration och har forskat inom astma och lunginflammation. Jag driver satyayoga.se i Lund och undervisar yoga i Lund, Kävlinge och Eslöv.
   
  I kurser ingår asana som är gynnsamma för andningen, andningsövningar för avslappning, mental klarhet och balans, djupavspänningen Yoga Nidra, meditation baserad på andningsmedvetande, samt teori om det respiratoriska systemets anatomi och fysiologi.

  Steg I – Hur andningen påverkar din kropp?

  Vi fokuserar mer på anatomi och fysiologi av respiratoriska systemet, olika respiratoriska sjukdomar som t.ex. vanlig förkylning eller influensa, astma och lunginflammation. Sen ser vi på hur yoga kan förebygga sjukdomarna, eller kan minska symptomen, samt hur yoga generellt kan förbättra livskvalitet och stärka lungor och hjärta.

  Du kommer att testa Neti – nässköljning, en enkel och effektiv yogametod där man sköljer näsan ren med ljummet fysiologiskt saltvatten. Nässköljning renar och fuktar näsan, och kan förebygga och lindra förkylning, pann– och bihåle–inflammation, astma och luftvägsallergier samt olika besvär vid luftförorening.

  Steg II – Hur andningen påverkar ditt sinne?
  På steg II fokuserar vi mer på vilken effekt andningen har på din hjärna. Hur andningsövningar kan påverka ditt humör och din energi; reducera stress, ångest och depression. Vilken betydelse har andetag under fysiska övningar (asanas) och i vardagslivet. Vi ska prata om ”prana” – livsenergi och hur du kan kontrollera den med andningsövningar.

  Helgkurserna hålls i en scoutstuga som ligger i ett vackert naturområde, där du kan koppla av, ta en paus från vardagen och njuta av lugnet.

  Det krävs inga förkunskaper för att delta på helgkurserna. Både nybörjare och fortsättare är välkomna.

  Anmälan