Home » Ashtanga yoga. Grundkurs

Ashtanga yoga. Grundkurs

Ashtanga yoga är bra när du vill ha en mer kraftfull yoga och få igång energin i kroppen och bygga styrka och uthållighet. Den rensar kroppen från slaggprodukter och ger bättre immunförsvar.

Ashtanga yoga innehåller en serie med positioner i en bestämd ordningsföljd. Alla pass börjar med solhälsningar för att värma upp kroppen, sedan följer olika stående och sittande positioner, avslutande positioner och till sist en avslappning.

Yoga positionerna följer de djupa, lugna andetagen både vid in- och utandningen. När du kan ordningen på positionerna blir ditt yogautövande en meditation i rörelse och du använder även kroppslåsen vilka stärker och skyddar din kropp i rörelserna.

Ashtangayoga är en metod för träning av kropp och sinne. Tränar du regelbundet kommer yogan att ge dig en starkare och smidigare kropp. Du får lättare att tänka klart, koncentrera dig, hålla fokus och ett inre lugn.

Ashtangayogans grundare Sri K. Pattabhi Jois startade Ashtanga Yoga Research Institute (KPJAYI) i staden Mysore som ligger i södra delen av Indien. Idag drivs KPJAYI vidare av hans barnbarn Sri Sharath Jois. Enligt Sri K. Pattabhi Jois är ashtanga vinyasa yoga en väg som leder oss till den ande som finns inom oss och han lär ha sagt att resultat uppnås genom 99 % träning och 1 % teori.

Lärare Lotte Hansson

Alla kan utöva Ashtanga yoga!

Låter det intressant?

Kurser våren 2021 i Kävlinge:

Läs mer om mina aktuella kurser, plats och pris