Home » Kommande kurser » Yoga med samtalsterapi

Yoga med samtalsterapi


Att vara på en gruppterapi det är lite som att titta i spegeln: när du lyssnar på de andra, kan du se ditt liv och dina bekymmer från andra vinkel och få ett annat perspektiv.
Så känns det för mig :)

På kursen börjar vi med en kort delning, när du kan också få vägledning från lärare. Vill du inte dela, behöver du inte göra det. Och vi alla har tystnadsplikt.

Efter delningen är det yoga som är anpassad för gruppens behov. Det kan variera lite hur länge vi ska ha en delning och hur länge yoga, men ungefär blir det 1,5tim för yoga pass.

En liten förklaring om samtalsterapi:
Vi bär alla en ryggsäck med oss, där vi samlar olika sten, stora och små, från vår barndom och från nya trauman, från alla sår som vi har fått i livet. Med tiden blir vår ryggsäck tyngre och tyngre och det blir svårare och svårare att gå vidare.

Varje gång du kommer på min terapi släpper du några av dina stenar och din ryggsäck blir lättare och lättare, du gör nya steg till friare och gladare liv, utan gamla rädslor och oror som begränsar dig, så att du kan börja välja för dig själv och skapa det livet som du drömmer om.

Terapier är baserade på yogisk kunskap och vi jobbar mycket med energi och medvetenhet.
I alla metoder har vi väldigt tillåtande attityd utan något dömande eller värderingar, jag ger dig inga tips eller råd, men hjälper med frågor att hitta dina egna svar som passar just för dig.

Vad ger gruppen
Att lyssna på andres upplevelser kan hjälpa en att se saker i nytt ljus, och uppnå en annan förståelse.
För många kan det kännas tryggt att vara en del av en grupp när man ska jobba med sig själv. Gruppterapin kan kännas mindre koncentrerad eller fokuserad, och på det sättet bli en väg till att komma vidare.
Ofta kan man känna igen egna erfarenheter i andras berättelser, och genom reflektion över detta bearbeta sin egen position.
Konstruktiva samtal i grupp kan ge trygghet och förståelse för hantering av livssituationer

Vem passar terapin:
– För dig, som har några gamla emotionella problem som du vill lösa upp
– Om du känner att du har fastnat i livet och vill hitta nya möjligheter
– Eller om du bara är nyfiken på att undersöka din inre värld

Läs mer om personlig samtalsterapi

Läs mer om utbildningen som jag går.

Kursen är en kombination mellan grupp-samtalsterapi och yoga (fysisk yoga, andningsövningar och avslapning). Det är samma typ av yoga som på alla andra kurser, som även blir anpassad till gruppens emotionella behov. Vi gör olika övningar som kan hjälpa dig att hantera och släppa de känslor som känns tunga.

Yogan gör din kropp starkare och smidigare
– Ger ny energi,
– Hjälper till i frigörande av stress och spänningar.
– Ger återhämtning
– Ökar medvetenhet
– Ger en känsla av lugn och mental klarhet
– Hjälper dig att vara dig själv

Läs mer om vår yoga

Undrar du om något mer, bara hör av dig!